Kalėdinis ežiukas
Ingredientai:
dirbtinio medaus 100 g
cukraus 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušinio 1 vnt
cinamono, gvazdikėlių (ar prieskonių mišinio meduoliams)
gesintos sodos 1 a.š
miltų 450-500 g
kiaušinio baltymo 1 vnt
cukraus pudros 150 g
citrinos rugštelės pagal skonį
Paruošimas:
Ant garų puodo ištirpiname medų, cukrų, margariną. Sudedame paplaktą kiaušinį, prieskonius ir
viską gerai išmaišome. Supilame nugesintą sodą, vėl išmaišome.
Dedame miltus ir minkome minkštą tešlą.
Formuojame grybukus, avietes, kaštonus ir visas kitas formeles,kurias dėsite ant ežiuko, taip pat pasidarome ežiuko pagrindą bei sausainius širdelės formos- iš jų bus gaminami ežiuko spygliai.
Kepame apie 180 C temperatūroje apie 10 min.
Kepimo laikas priklauso nuo suformuotų kepinių dydžio.
Dubenelyje viską gerai išsukame, masė neturi būti labai skysta, nes nelaikys formos, jei per skysta - pridedame pūdros, bei norimos spalvos maistinių dažų ir dažome pagal fantaziją.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.