Purus varškės apkepas
Autorius: Nina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
Varškė 250 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 150 g
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Tarkuota citrinos žievelė 1 vnt.
Cukraus pudra 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su 100 g cukraus ir citrinos žievele. Sudėkite varškę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Bebaigdami plakti baltymus, supilkite likusį paprastą ir vanilinį cukrų. Atsargiai įmaišykite putas į varškės masę. Supilkite masę į margarinu VILNIUS išteptą kepimo formą ir kepkite 25-30 minutes. Paberkite cukraus pudra.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad jis greitai ir lengvai paruošiamas, lengvas ir skanus.
PANAŠŪS RECEPTAI