Prieskoniniai meduoliukai
Ingredientai:
kiaušinių 2 vnt
cukraus 120 g
margarino VILNIUS kepiniams 120 g
medaus 100 g
miltų 500 g
kepimo miltelių 0,5 a.š
malto imbiero, cinanomo, gvazdikėlių, kardamono
kvapiųjų pipirų 0,5 a.š
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti medų, margariną. Dubenį dėti ant garų, kol išsilydys margarinas ir suskystės medus, viską gerai išmaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti visus prieskonius. Į kiaušinių-margarino-medaus masę dedame miltus su prieskoniais ir užminkome tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 1 valandai. Vėliau tešlą kočiojame plonai, naudodami pasirinktas sausainių formeles išspaudžiame meduolius. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių, kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja.
PANAŠŪS RECEPTAI