Prieskoniniai meduoliukai
Ingredientai:
kiaušinių 2 vnt
cukraus 120 g
margarino VILNIUS kepiniams 120 g
medaus 100 g
miltų 500 g
kepimo miltelių 0,5 a.š
malto imbiero, cinanomo, gvazdikėlių, kardamono
kvapiųjų pipirų 0,5 a.š
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti medų, margariną. Dubenį dėti ant garų, kol išsilydys margarinas ir suskystės medus, viską gerai išmaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti visus prieskonius. Į kiaušinių-margarino-medaus masę dedame miltus su prieskoniais ir užminkome tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 1 valandai. Vėliau tešlą kočiojame plonai, naudodami pasirinktas sausainių formeles išspaudžiame meduolius. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių, kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.