Kalėdinė eglutė
Ingredientai:
kiaušinių 15 vnt
cukraus 600 g margarino VILNIUS kepiniams 800 g miltų 2 kg grietinės 0,5 ml sodos 1 a.š vanilinio cukraus cukraus 500 g vandens 2 stikl kakavos 1 pak citrinos rūgšties 0,5 a.š
Paruošimas:
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir margarinu kol pasidarys puri mase. Į grietinę sudėti sodą ir rūgštį. Supilti į išsuktą masę vanilinį cukrų ,miltus taip pat grietinę su soda ir minkyti tešlą. Ją palaikyti 4-6 val šaltai, po to kočioti 1-1,5cm storio lakštus. Pjaustyti žvaigždeles ir kepti kol pagels. Glajaus paruošimas: vandenį su cukrumi virti kol įlašinus lašą į šaltą vandenį sustings.Tada sudėti margariną, kakavą, pavirti ir klijuoti.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|