Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Ingredientai:
miltų 2 stikl
kepimo miltelių 1/4 pak
gabaliukas imbiero šaknies
cinamono 1 a.š
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 1 stikl
kiaušinio 1 vnt
vanilino 1 pak
medaus 3 v. š.
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įberkite tarkuotą imbierą, cinamoną ir maltus gvazdikėlius. Atskirai išmaišykite margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu, ir medumi.Gerai išsukite ir sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą, pabarstykite kočiojimo lentą miltais ir iškočiokite tešlą 5-7 mm lakštus.

Išspauskite norimos formos sausainėlius ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus dėkite į skardelę ir kepkite. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Iškepusius ir atvėsusius sausainėlius puoškite glajumi padarytu iš vieno kiaušinio baltymo ir cukraus pudros, dar paskaninkite citrinos rūgštimi.
Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.