Medaus tortas
Ingredientai:
medaus 330 g
cukraus 1 stikl
kiaušinių 3 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
miltų 5 stikl
kepimo miltelių 1 a.š
grietinės 1 l
cukraus pudros 6 v. š
citrinos sulčių 0,5 v. š
Paruošimas:
Kiaušinius, medų, cukrų, margariną sudedame į didesnį dubenį ir 15 minučių vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.