"Verkiantis" pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 60 g
Cukrus 60 g Miltai 120 g Varškė 600 g Kiaušiniai 3 vnt. Cukrus 1,1 stikl. Vanilinis pudingas 1 pakelis Aliejus 6 valg. šaukšt. Pienas 2 stikl. Vanilinis cukrus 1 valg. šaukšt. Krakmolas 1 valg. šaukšt. Druska 1 žiups.
Paruošimas:
Pirmiausia pagaminame trupinius. Rankomis dideliame dubenyje sutriname margariną VILNIUS, cukrų ir miltus. Gautus trupinius beriame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai priplojame prie dugno ir šauname į orkaitę kokiai 10 minučių - kol gražiai pagels. Orkaitė kaitinama iki 180 laipsnių.
Kol kepa padas - gaminame įdarą. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų ir ištriname juos maišytuvu su varške, 1 stikline cukraus, aliejumi, vaniliniu cukrumi. Atskirame inde išmaišome pieną su pudingo milteliais ir gautą masę sumaišome su trinta varške. Gausis skysta masė, kurią pilame ant apkepinto pado. Dedame į orkaitę ir kepame apie 35-40 minučių. Tuo metu imamės baltymu. Išplakame juos iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Bebaigiant plakti po truputį suberiame likusį sukrų ir krakmolą. Kai baigia kepti varškės sluoksnis - ant jo užtepame išplaktus baltymus ir pakepame dar apie 10 minučių (Baltymai turi lengvai pagelsti). Šis pyragas skaniausias valgyti sekančią dieną, kai gerai ataušta ir ant baltymų viršaus susidaro "ašarėlės" Skanaus.
Recepto istorija:
Šis kepinio receptas atkeliavo iš a.a. Kazytės receptų knygelės prieš kokis 15 metų. Ji buvo puiki gaspadinė, iš kurios turėjau progos pasimokyti konditerijos bei kulinarijos paslapčių. Bėgant metams, receptą patobulinau - vietoje krakmolo su cukrumi, kuris buvo maišomas su pienu, pradėjau naudoti pudingo miltelius. Tai pats mėgstamiausias mūsų šeimos pyragas.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|