Skrudinti lydekos kepsniukai
Autorius: jjolanta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 arbat. šaukštel.
lydekos filė 2 vnt.
citrina 1 vnt.
sezamo sėklos 60 g
malti džiuvėsėliai 60 g
majonezas 3 valg. šaukšt.
pomidorų padažas 3 valg. šaukšt.
natūralus jogurtas 0,5 ind.
petražolės pagal skonį
pipirai pagal skonį
kiaušinis 2 vnt.
aliejus kepimui
česnakas 2 skilt.
Paruošimas:
Lydekos filė supjaustyti mažais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, palaikyti iki 30 min. Tuo metu sausoje keptuvėje lengvai pakepinti sezamo sėklas, kol jos vos pagels. Sėklas dubenėlyje sumaišyti su maltais džiūvėsėliais. Kiaušinius išplakti atskirai. Nusausinus žuvies file gabaliukus merkti į kiaušinio plakinį, tada apvolioti sezamo ir džiūvėsėlių mišinyje, ir iškart dėti juos į keptuvę. Kepti pavartant neilgai, bet aukštoje temperatūroje, kol gražiai apskrus. Prie kepsniukų labai tiks pagamintas padažas. Majonezą, ištirpintą margariną VILNIUS, pomidorų padažą, ir jogurtą sumaišyti, įspausti česnako, paskaninti petražolėmis (žaliomis, arba džiovintomis), pipirais. Valgyti kepsniukus pasimirkant padaže. Vietoj lydekos file galima naudoti pvz.pangasiją.
Recepto istorija:
Lydekos kepsniukus galima valgyti kaip atskirą šaltą užkandį arba paruošti jį kaip užkandį prie alaus. Improvizuojant lėkštėje padažą galima patiekti atskirame tam skirtame dubenėlyje. Puošti galima citrinos riekele arba petražolių šakelėmis. Šis patiekalas labai patinka mano šeimai, ypatingai vyrui. Kadangi jis alaus nemėgsta, tai paprasčiausiai valgo kaip užkandį, pasigardžiuodamas, o kartais prisikasdamas duona. Mūsų mažoji dukrytė dar ne gurmanė, bet jau išbandė ir pamėgo. Patiekalą rekomendavau savo pusseserei, ir ji tikrai liko juo nustebinta. Į mano receptų knygelę kepsniukai atkeliavo iš vienos televizijos laidos prieš metus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: virginija
Autorius: JurgitaDan
Autorius: Tutsi