Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėmis
Autorius: Nina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
Šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakelis
Obuoliai 4 vnt.
Spanguoliai 100 g
Medus 50 ml
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 truputis
Paruošimas:
Atšildyti tešlą. Gana plonai ją iškočiokite. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Spanguoles nusausinkite. Sudėkite ant tešlos obuolius, spanguoles ir užpilkite medumi. Susukite vyniotinį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą paberkite miltais, sudėkite vyniotinį. Išplakite kiaušinį ir juo patepkite vyniotinį, paberkite jį vaniliniu cukrumi. Kepkite 20-30 minučių. Galite patiekti ir vieną, bet labai skanus jis ir su ledais, ir su plakta grietinėle.
Recepto istorija:
Į mano receptų knygelę jis atkeliavo rudenį, kai turėjau daug obuolių ir spanguolių. Taip ir atsirado šis vyniotinis.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.