Aguonos pusnyje
Autorius: DEBRA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 2 stikl.
Krakmolas 4 valg. šaukšt.
Cukrus 1 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Migdolų esensija pagal skonį
Aguonos 300 g
Džemo pagal skonį 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Reikės 300 g aguonų, 1 kiaušinio, 1 šaukšto slyvų (aš dėjau bruknių) džemo, trupučio džiovintų vaisių, 1 stiklinės cukraus.
Putai: 4 baltymų, 6 šaukštų cukraus. Margariną VILNIUS ištrinam su cukrumi ir tryniais, suberiame miltus, kepimo miltelius, migdolų esenciją. Baltymus išplakame ir sumaišome su tešla. Dedame į skardą, ant viršaus dedame aguonų masę. Kepame orkaitėje apie 40 min. Tada uždedame išplaktus kiaušinių baltymus ir dar apie 10 min. kepame. Aguonų masė - pamirkome aguonas, nuplikiname. Sudedame cukrų ir palaukiame, kol jis ištirps. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Recepto istorija:
Šiuo kepiniu mus lepindavo promočiutė per Šv.Kalėdas. Skanaus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.