Picytės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Varškė 250 g Miltai 7-10 valg. šaukšt. Kiaušiniai 2 vnt. Druska 1 arbat. šaukštel. Pomidorų padažas 5 valg. šaukšt. Sūris 100 g Faršas 100 g Svogūnai 1 vnt. Kepimo soda 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Dubenyje sutrinti varškę, įmušti kiaušinius, suberti druską, išlydytą margariną VILNIUS (paprastai pilu tris šaukštus aliejaus) bei miltus su juose išmaišyta soda. Masę gerai išminkyti, formuoti delno dydžio padukus. Patepti pomidorų padažu ir pakepti penkias minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada dėti pakepintą svogūną ir faršą, tarkuotą sūrį ir norimų prieskonių. Vėl pašauti į orkaitę maždaug 10 min. Skanaus.
Vietoj kepinto faršo ir svogūnų galima dėti lašišos gabalėlius, krabų lazdeles, kumpelį ar kitus, jūsų pasirinktus produktus.
Recepto istorija:
Šios picytės ypatingos tuo, kad padelis yra neapsakomai skanus. Be to, galima gaminti įvairiausių skonių vienu metu, nes jos daromos nedidelės. Puiki užkandėlė ir karšta, ir šalta. Šis receptas atkeliavo iš močiutės, kurios namuose šio patiekalo kvapas itin viliodavo. Dabar picytes gan dažnai gaminu savo tėveliam.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|