Karalienė lydeka
Autorius: virginija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 3 valg. šaukšt.
Lydeka 1 vnt.
Grietinėlė 250 g
Batonas 4 riek.
Kapotas česnakas 4 skilt.
Druska, pipirai pagal skonį
Kiaušiniai 4 vnt.
Svogūnai 3 vnt.
Paruošimas:
Lydeka nuvaloma, nuneriama oda. Batonas užmerkiamas į grietinėlę, kiaušiniai atskiriami, baltymus išplakame atskirai. Svogūnus pakepiname su margarinu VILNIUS. Viskas sumalama 2 kartus, sudedami česnakai, petražolės, kiaušinio tryniai, prieskoniai, supilama likusi grietinėlė. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai gerai išmaišome. Masę sudedame atgal į lydekos odą. Kepame 150-170 temperatūros orkaitėje, apie valandą. Atvėsiname, puošiame ir kviečiame svečius.
Recepto istorija:
Šį patiekalą gamino mano močiutė, mama ir gaminu dabar aš (nes jau esu močiutė), labai puošia stalą, yra skanu ir sveika. SKANAUS
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.