Karalienė lydeka
Autorius: virginija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 3 valg. šaukšt.
Lydeka 1 vnt.
Grietinėlė 250 g
Batonas 4 riek.
Kapotas česnakas 4 skilt.
Druska, pipirai pagal skonį
Kiaušiniai 4 vnt.
Svogūnai 3 vnt.
Paruošimas:
Lydeka nuvaloma, nuneriama oda. Batonas užmerkiamas į grietinėlę, kiaušiniai atskiriami, baltymus išplakame atskirai. Svogūnus pakepiname su margarinu VILNIUS. Viskas sumalama 2 kartus, sudedami česnakai, petražolės, kiaušinio tryniai, prieskoniai, supilama likusi grietinėlė. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai gerai išmaišome. Masę sudedame atgal į lydekos odą. Kepame 150-170 temperatūros orkaitėje, apie valandą. Atvėsiname, puošiame ir kviečiame svečius.
Recepto istorija:
Šį patiekalą gamino mano močiutė, mama ir gaminu dabar aš (nes jau esu močiutė), labai puošia stalą, yra skanu ir sveika. SKANAUS
PANAŠŪS RECEPTAI