Karalienė lydeka
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 3 valg. šaukšt.
Lydeka 1 vnt. Grietinėlė 250 g Batonas 4 riek. Kapotas česnakas 4 skilt. Druska, pipirai pagal skonį Kiaušiniai 4 vnt. Svogūnai 3 vnt.
Paruošimas:
Lydeka nuvaloma, nuneriama oda. Batonas užmerkiamas į grietinėlę, kiaušiniai atskiriami, baltymus išplakame atskirai. Svogūnus pakepiname su margarinu VILNIUS. Viskas sumalama 2 kartus, sudedami česnakai, petražolės, kiaušinio tryniai, prieskoniai, supilama likusi grietinėlė. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai gerai išmaišome. Masę sudedame atgal į lydekos odą. Kepame 150-170 temperatūros orkaitėje, apie valandą. Atvėsiname, puošiame ir kviečiame svečius.
Recepto istorija:
Šį patiekalą gamino mano močiutė, mama ir gaminu dabar aš (nes jau esu močiutė), labai puošia stalą, yra skanu ir sveika. SKANAUS
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|