Trupiniuotis su uogiene
Autorius: jurgita
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 gr
Cukrus 200 gr
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 500 gr
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Uogienė 1 stikl.
Paruošimas:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pilti ant lentos. Ant miltų tarkuoti margariną VILNIUS kepiniams. Įmušti kiaušinius, supilti cukrų, kapoti su peiliu kol nelieka sausų miltų. Minkyti viską iki vienalytės masės, tešlą 2 valandas palaikyti šaldytuve. Pusę tešlos tarkuojame į skardą, pilame uogienę, gražiai paskleidžiame, užtarkuojame likusią tešlą. Dedame į iki 180 - 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 - 40min. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad greitai paruošiamas ir pigus. Receptą gavau ir senolės kaimynės, pas kurią dažnai vaikystėje vaišindavausi.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.