Piemenuko banda
Autorius: PiemenuBanda
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 pakelis
Bulvės 1,5 kg
Morkos 0,5 kg
Mėsos faršas 0,5 kg
Paruošimas:
Bulvės ir morkos nuskutamos, supjaustomos mažais gabaliukais ir verdamos šiek tiek pasūdytame vandenyje. Iš jų bus daroma košė.  Tuo metu kai verda daržovės keptuvėje ištirpiname puse margarino VILNIUS kepiniams ir jame pakepiname faršą, smulkiai supjaustytus svogūnus ir sumaltus grybus. Pagal skonį pagardiname prieskoniais. Paliekame faršą su daržovėmis atvėsti. Sugrūdame bulves ir morkas. Sudedame likusį margariną. Triname kol košė pasidaro gražios oranžinės spalvos ir tampa vientisa. Dar į neataušusią masę įmušame 3 kiaušinius ir vėl išmaišome. Į atvėsusį faršą įmušame likusius kiaušinius ir išmaišome. Kepimo formos dugną "išklojame" faršu (papildomai kraštų riebalais tepti nereikia). Apiberiame tarkuotu sūriu ir ant viršaus sudedame bulvių -morkų košę. Išlyginame paviršių ir šaukštu formuojame iš košės nedideles "bangas". Šitaip pagražintą Piemenų bandą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 - 40 min. Patiekti su grietine!
Recepto istorija:
Šis kepinys man ypatingas tuo, kad jį valgydama mintimis nuklystu į vaikystę, kai močiutė ištraukdavo šį skanėstą iš krosnies, o aš jį pasigardžiuodama kabindavau godžiais šaukštais. Po ilgų metų pertraukos aš visai netyčia jį atsiminiau, truputi patobulinau ir dabar juo džiuginu savo brangiausiąjį ypatingomis progomis.
PANAŠŪS RECEPTAI