Sūrio keksas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Feta ar kitoks tokio tipo sūris 200 g
Fermentinis sūris 200 g
Grietinė 150 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 150 g
Krapai, alyvuogės pagal skonį
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti, sudėti fetos tipo sūrį, grietinę, ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir dar kartą viską suplakti. Kitą sūrį (labai gražiai atrodo oranžinis ar žalias, kurių galite rasti prekybos centruose) sutarkuoti su stambia trintuve. Krapus, alyvuoges susmulkinti ir sudėti į paruoštą masę. Išsijoti miltus, sumaišyti tešlą, sudėti į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Galima į vidų dar įpjaustyti rūkytos dešros riekelių -atrodo gražiai ir labai sotu.
Recepto istorija:
Šis keksas ypatingas tuo, kad yra labai mėgiamas mano svečių. Labai tinka prie vyno bendraujant su draugais ilgais rudens ar žiemos vakarais. Pabandykite tikrai patiks!
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Laura
Autorius: Tutsi
Autorius: aviad
Autorius: eglė
Autorius: Tamsta