Morkų blyneliai
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Smulkiai tarkuotos morkos 200 g
Rūgpienis 300 ml
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus pagal skonį
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Miltai 1-1,5 stikl.
Druska žiups.
Paruošimas:
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Sudedamos tarkuotos morkos, supilamas rūgpienis. Masė plakama iki vientisos tešlos. Sijojami miltai ir vėl plakama. Tešla turi būti nelabai tiršta. Blynelius kepame margarine VILNIUS kepiniams. Iškepusius patiekiame su uogiene ir grietine arba grietinėle.
Recepto istorija:
Šis gaminys pas mane atkeliavo iš vaikystės prisiminimų, kai dar mokiausi pradinėje mokykloje.Tą dieną kai kepdavo valgykloje morkų blynelius, visa mūsų klasė būtinai eidavome jų valgyti, nes jie būdavo labai purūs ir skanūs. Nors dabar kiti laikai, visko yra ir parduotuvėje ir namuose, tačiau jie mėgiami iki šiol.
PANAŠŪS RECEPTAI