Šildantis obuolių pyragas
Autorius: Kristama
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 stikl.
Miltai 2 stikl.
Druska 1 žiups.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Šaltas vanduo 4-6 valg. šaukšt.
Obuoliai 0,5-1 kg
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Aguonos 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Į dubenį tešlai suberti miltus, druską, cukrų. Juos išmaišyti. Į juos sudėti kambario temperatūros, gabaliukais supjaustytą margariną VILNIUS kepiniams. Greitai rankomis sutrinti su miltų mišiniu, kad gautųsi trupinukai. Pamažu į trupinius supilti šaltą vandenį ir minkyti tešlą. Gautą tešlą sudėti į maišelį ir valandai dėti į šaldytuvą. Tada tešlos gabalą padalinti į dvi dalis ir iškočioti. Vieną iškočiotą lakštą kloti į aliejumi pateptą skardą. Būtina pakelti tešlos kraštelius. Įdaras: obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Supjaustytus obuolius dėti ant tešlos, gausiai apibarstyti cinamonu ir šiek tiek cukrumi. Ant viršaus kloti antrąjį lakštą. Abiejų lakštų kraštus sujungti spaudžiant pirštais. Pyrago viršų šiek tiek patepti su vandeniu ir apibarstyti aguonomis bei cukrumi ir kepti apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Šis pyragas yra skanesnis, kai įdare daugiau obuolių.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad mano namuose yra kepamas tik šaltuoju metų laiku, nes būna prasidėjęs kaimiškų obuolių sezonas ir šaltą rudens vakarą jo kvapas sušildo namus o skonis - sielą. Receptą gavau iš savo močiutės, kuri nuolat rudenį šiuo pyragu mus vaišindavo prie kavos, o jos namai kvepėdavo cinamonu...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.