Vaikystės pyragas
Autorius: zivile1984
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 60 g
Sausos mielės 10 g
Pienas 2 stikl.
Cukrus 200 g
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Aliejus 60 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 800 g
Varškė 500 g
Krakmolas 2 arbat. šaukštel.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Paruošimas: šiek tiek pašildome pieną. Atskirame indelyje suberiame mieles, jas užpilame pienu (tik šiek tiek, likusį pieną supilame į dubenį), šaukšteliu cukraus ir puse šaukšto miltų, gerai sumaišome, kad nebūtų gumulėlių ir palaikome 10 min. Į dubenį su pienu dedame cukrų (100 g.), žiupsnį druskos, vanilinį cukrų (1 šaukštelį), pilame aliejų, įmušame 2 kiaušinius, tuomet supilame mieles, viską gerai sumaišome ir beriame miltus. Kruopščiai minkome tol, kol tešla nelimpa prie rankų. Jei reikia, galima papildomai dėti miltų, o kad lengviau būtų minkyti, galima rankas patepti aliejumi. Išminkytą tešlą uždengiame sausu skudurėliu ir dedame į šiltą vietą (geriausia prie radiatoriaus). Laukiame kol tešla iškils. Iškilus tešlai, ją dar kartą minkome ir vėl laukiame kol iškils. Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Ištriname varškę, į ją dedame krakmolą, vanilinį cukrų (1 šaukštelį). Ištirpiname margariną VILNIUS kepiniams ir į supilame cukrų (100 g.), kruopščiai išmaišome. Tuomet į šį mišinį įmušame kiaušinį, vėl sumaišome ir supilame viską į varškės masę. Gerai išmaišome. Paruošiame kepimo skardą. Ją padenkite kepimo popieriumi. Kai iškils tešla, nuo jos nugnybkite nedidelį kiekį tešlos (jos prireiks pyrago juostelėms). Dedame visą tešlą ant skardos, ją išlyginame ir kraštus užriečiame. Ant tešlos sudedame varškę, tolygiai paskirstome. Tuomet pabarstome cinamonu. Iš likusios tešlos padarome juosteles (pagal savo fantaziją) ir dedame ant varškės sujungdami pyrago kraštus. Tešlą aptepame kiaušinio tryniu (trynį reikėtų sumaišyti kartu su šlakeliu vandens). Pašauname į įkaitintą orkaitę (160-190 laipsnių) ir kepame apie 35-40 min. Tikrinti ar pyragas iškepė, galima tik po 20 min., nes jei ankščiau atidarysite orkaitės dureles, pyragas gali susileisti. Skanaus! Beje, į varškės masę galite dėti razinų ar džiovintų vaisių. Skanu su pienu. 
Recepto istorija:
Šį pyragą atsimenu iš savo vaikystės. Jį kepdavo mano močiutė, o po to mama. Nuostabu prisiminti tą nuostabų pyrago kvapą, kuomet mama mums jį kepdavo...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.