"Meryland" sausainiai su šokoladu ir riešutais
Autorius: gIntarIA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 225 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Miltai 400 g
Druska 1 žiups.
Smulkus cukrus 260 g
Rudasis cukrus 170 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Šokoladas 400 g
Žemės riešutai 100 g
Paruošimas:
Miltus persijoti. Į bendrą indą suberti druską bei kepimo miltelius. Margariną VILNIUS kepiniams, smulkų bei rudąjį cukrų sudėti į kitą indą ir plakti, kol pasidarys puri masė. Į margarino masę įmuškite kiaušinius, maišykite, kol susidarys vientisa masė. Į išplaktą masę supilkite likusius produktus: persijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Šokoladą ir riešutus sutrupinkite gabaliukais (aš tai darau su virtuvės kombainu). Tada suberkite šokolado gabaliukus ir riešutus, atsargiai sumaišykite. Padalinkite tešlą į 75g. porcijas ir išdėliokite jas ant kepimo popieriaus. Aš "kabinu" šaukštu ir dedu ant kepimo popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite sausainius įkaitusioje orkaitėje, kol sausainių kraštai paruduos (15-20 min.). Tik neperkepkite sausainių, jie turėtų būti minkšti, o ne sausi ir trapūs. Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite išdėliodami ant grotelių. Skanaus.
Recepto istorija:
Tai mano firminiai sausainukai, jie visiems patinka. Be galo skanūs, todel siūlau ir jums pamėginti.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.