"Meryland" sausainiai su šokoladu ir riešutais
Autorius: gIntarIA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 225 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Miltai 400 g
Druska 1 žiups.
Smulkus cukrus 260 g
Rudasis cukrus 170 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Šokoladas 400 g
Žemės riešutai 100 g
Paruošimas:
Miltus persijoti. Į bendrą indą suberti druską bei kepimo miltelius. Margariną VILNIUS kepiniams, smulkų bei rudąjį cukrų sudėti į kitą indą ir plakti, kol pasidarys puri masė. Į margarino masę įmuškite kiaušinius, maišykite, kol susidarys vientisa masė. Į išplaktą masę supilkite likusius produktus: persijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Šokoladą ir riešutus sutrupinkite gabaliukais (aš tai darau su virtuvės kombainu). Tada suberkite šokolado gabaliukus ir riešutus, atsargiai sumaišykite. Padalinkite tešlą į 75g. porcijas ir išdėliokite jas ant kepimo popieriaus. Aš "kabinu" šaukštu ir dedu ant kepimo popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite sausainius įkaitusioje orkaitėje, kol sausainių kraštai paruduos (15-20 min.). Tik neperkepkite sausainių, jie turėtų būti minkšti, o ne sausi ir trapūs. Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite išdėliodami ant grotelių. Skanaus.
Recepto istorija:
Tai mano firminiai sausainukai, jie visiems patinka. Be galo skanūs, todel siūlau ir jums pamėginti.
PANAŠŪS RECEPTAI