"Pudinginis varškinis pyragėlis"
Autorius: Giedree
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 125 g
Cukrus 125 g
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Varškė 400 g
Cukrus 2 valg. šaukšt.
Grietinė 1 valg. šaukšt.
Vanilinis pudingas 1 pakelis
Paruošimas:
1 etapas. Ruošiame "patalus" įdarui: kambario temperatūroje palaikytą margariną VILNIUS kepiniams negailestingai sukame, kol jis pabals. Į margarino masę dedame cukrų. Viską stipriai ir iki vienalytės masės išmaišome. Įmušame kiaušinį. Vėl sukame ir maišome, kol viskas dar gražiau atrodys. Dedame miltus. Tada tešla tampa tinkama minkymui, todėl nelaukdami, kol ji pati išsiminkys, tai ir darome :) 2 etapas. Susirandame kepimo formą, kurioje norėsime matyti iškeptą pyragą ir ją ištepame aliejumi ar margarinu. Į paruoštą kepimo formą sudedame tešlą, iš kurios padarome pagrindą būsimajam įdarui. Truputį tešlos paliekame tinkleliui, kurį uždėsime ant įdaro. Tešlą padedame į šaldytuvą. 3 etapas. Įdaras: varškę sumalame, sumaigome šakute ar kokiu kitu daiktu sutriname. Į kreminę varškę dedame kiaušinio trynį. Pudingo miltelius iš pakelio sumaišome su grietine ir dedame į sutrintą varškę. Į tą pačią masę taip pat įmaišome iki standžių putų suplaktą ir atskirtą nuo trynio baltymą. 4 etapas. Iš šaldytuvo ištraukiame kepimo formą su tešla ir ant jos dedame įdarą. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir uždengiame įdarą. Sudedame taip, kad atrodytų kaip tinklelis. 5 etapas. Laukimas: 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 45 - 55 min.
Recepto istorija:
Šis varškės pudingo pyragas mano receptų sąsiuvinyje atsirado tada, kai turėjau užsilikusio pudingo ir nežinojau, ką su juo daryti. Receptas yra sudėtinis, suformuotas iš kelių receptų. Jį pirmą kartą kepiau, kai su draugais ėjome prie mano mieste esančio krioklio. Ta vietelė yra pati ramiausia mieste, nes ten niekas nevaikšto, o vandens šniokštimas sulaiko miesto garsus. Atsimenu - ta diena buvo labai graži, pati pavasario pradžia. Šis kepinys pasidaro skanesnis, kai jį valgai sėdėdamas žalioje žolėje....
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.