Šokolado tortas (baltas)
Autorius: Rasiuke
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 250 g
Druska žiups.
Migdolai 100 g
Paruošimas:
Puodelyje išlydykite margariną VILNIUS kepiniams ir ataušinkite. Migdolus išmaišykite su dviem kiaušiniais. Į migdolų-kiaušinių masę suberkite cukrų, miltus ir druską, kepimo miltelius. Tešlą plakite (geriausiai mikseriu) apie 5 minutes. Keturis kiaušinių trynius ir ataušusi margariną įmaišykite į tešlą. Baltymus išplakite iki standžių putų, sukrėskite ant tešlos ir atsargiai išmaišykite. Tortinę išklokite popieriumi, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 60-70 minučių, 190 laipsnių temperatūroje. Įdaras: supjaustykite mažais gabaliukais abrikosus, apšlakstykite likeriu ir leiskite pastovėti 2 valandas. Abrikosų džemą, sukrėtę į puodelį, pakaitinkite, pertrinkite per sietelį. Biskvitą horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Pertrintą džemą sumaišykite su smulkintais abrikosais. Aptepkite pirmąjį biskvito sluoksnį. Ant viršaus uždėkite antrąjį ir taip pat aptepkite. Uždenkite trečiąja biskvito dalimi. Torto šonus aptepkite abrikosų mase ir palikite, kad apdžiūtų. Kremas: kremui užvirkite du trečdalius pieno. Likusią dalį išplakite su tryniais ir krakmolu. Supilkite trynius su krakmolu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, masę nuolat maišydami. Pudingui sutirštėjus, maišydami ataušinkite. Jį pertrinkite per sietelį. Išsukite nešaltą, kambario temperatūros sviestą. Į jį po šaukštą įmaišykite pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, kitaip kremas nepavyks. Kremu ištepkite tortą, aplipdykite kapotais riešutais ir šokolado lapeliais.
Recepto istorija:
Tai mano mamos švenčių receptas, o į mamos receptų knygą jis atkeliavo iš senelės. Labai vertinu šį skanų tortą.
PANAŠŪS RECEPTAI