Varškės pyragas su įdaru
Autorius: Kristina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 500 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Pienas 1 stikl.
Cukrus 3 arbat. šaukštel.
Mielės 50 g
Paruošimas:
Įdarui reikės: 500 g. varškės, kiaušinio, 0,5 stiklinės cukraus, 30 g. vanilinio cukraus, uogienės. Mieles išsukti su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Margariną VILNIUS kepiniams gerai išsukti su kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Išminkyti tešlą. Ketvirtadalį palikti puošimams, likusią tešlą iškočioti ir iškloti į skardą. Paruošti įdarą. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Papuošti likusios tešlos juostelėmis. Pyragą aptepti išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
Recepto istorija:
Puikus receptas kiekvienai šventei. Atkeliavo iš mano senelės.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.