Avižiniai sausainiukai
Autorius: Eglužė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Avižiniai dribsniai 70 g
Miltai 150 g
Cukrus 150 g
Liesas jogurtas 100 ml
Kiaušinis 1 vnt.
Vanilinis cukrus, kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Druska 1 žiups.
Paruošimas:
Avižinius dribsnius, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius sumaišykite. Margariną VILNIUS kepiniams išlydykite, jį užpilkite ant miltų mišinio. Įmuškite kiaušinį, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu formuokite sausainius ir kepkite 25-30 minučių, kol jų paviršius gražiai paruduos 190 laipsnių temperatūroje.
Recepto istorija:
Kaip ir mandarinai kvepia Šv. Kalėdomis, taip kepamų avižinių sausainių kvapas primena močiutės kepamus Kalėdų skanėstus.
PANAŠŪS RECEPTAI