Spurgelės
Autorius: Juliana
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 60 g
Miltai 150 g
Druska žiups.
Marmeladas 250 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Vanduo 1 stikl.
Paruošimas:
Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Puodelyje įkaitinti apie 1 l aliejaus. Iš plikytos tešlos karštame aliejuje suvilgytu šaukštu formuoti spurgas, 5 min. jas virti aliejuje. Išvirusias sudėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Slyvų marmeladą į spurgas įšvirkšti konditeriniu švirkštu. Spurgų viršų apibarstyti cukraus pudra, maltu cinamonu.
Recepto istorija:
šias spurgas kepdavo mano močiūtė, tai buvo vienas skaniausių vaikystės valgių.
PANAŠŪS RECEPTAI