Mano bandelės
Autorius: Editusia
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Mielės 25 g
Pienas 250 ml
Miltai 800 g
Druska 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Mieles sudėti į dubenį ir ištrinti. Pieną truputį pašildyti ir supilti į dubenį ant mielių. Supilti pašildytą margariną VILNIUS kepiniams, suberti druską, cukrų ir maišyti, kol mielės ištirps. Maišant po truputį suberti miltus. Sukti, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Tešlą išversti ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti stačiakampį lakštą. Jį padalinti išilgai į penkias juostas. Juostas aptepti margarinu, sudėti vieną ant kitos ir supjaustyti 3-4 cm ilgio gabalėliais. Juos sudėti į margarinu išteptą skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti maždaug 30 min. pakilti. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės pakils ir parus. Atvėsinti ant grotelių. Bandeles aptepti likusiu tirpintu margarinu.
Recepto istorija:
Skanios bandelės šiltiems šeimos vakarams.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.