Puikieji sausainukai
Autorius: Rutela
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Varškė 200 g
Miltai pagal skonį
Prieskoniai truputis
Uogienė 1 stikl.
Paruošimas:
Varškę gerai ištrinti. Varškę, miltus, margariną VILNIUS kepiniams, kvapniuosius prieskonius sudėti ant lentelės ir kapoti, kol neliks sausų miltų. Tada tešlą minkyti. Iškočioti. Išspausti vienodus skrituliukus, kepti orkaitėje. Iškeptus atvėsinti. Vieną užtepti uogiene, kitą uždėti ant viršaus, aptepti glajumi. Glajui reikės: kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros, citrinos rūgšties.
Recepto istorija:
Šiuos sausainius kepdavau kartu su savo močiute vaikystėje, iki šiol puikiai prisimenu jų receptą ir su malonumu gaminu.
PANAŠŪS RECEPTAI