Pupelių pyragas
Autorius: Karolina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 80 g
Miltai 100 g
Cukrus 80 g
Grietinė 2 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Džemas 1 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Paruošimas:
Pupelių masei: 100 g. pupelių, 150 g. cukraus, migdolų esencijos. Šokoladiniam glajui: 150 g. margarino VILNIUS kepiniams, 100 g. cukraus pudros, 2 šaukštai kakavos, 1 šaukštas citrinos sulčių. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti margariną, grietinę, cukrų, įmušti kiaušinį ir kapoti tol, kol neliks sausų miltų. Suminkyti tešlą, iškočioti ir dėti į margarinu pateptą skardą. Kepti 20-35 min. Iškeptą plokštainį atvėsinti ir aptepti džemu. 12 val. mirkytas pupeles nuvarvinti, užpilti verdančių vandeniu ir virti, kol suminkštės. Atvėsusias pupeles sumalti, ištrinti su cukrumi, įlašinti migdolų esencijos. Šia mase aptepti plokštainį ir palikti, kad sustingtų. Per tą laiką paruošti glajų: ištirpintą margariną, cukraus pudrą ir kakavą išsukti iki vienalytės masės. Įpilti 2 šaukštus verdančio vandens, truputi citrinos sulčių, išmaišyti ir aptepti plokštainį. Galima apibarstyti migdolų drožlėmis.
Recepto istorija:
Linkiu pavaišinti ne tik vaikus, bet ir senelius. Puikus patiekalas, kai norisi kažko naujo.
PANAŠŪS RECEPTAI