Duoninis keksas
Autorius: Lina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 1 stikl.
Duonos džiūvėsiai 1 stikl.
Cinamonas truputis
Gvazdikėliai truputis
Paruošimas:
Glajui reikės: 1 stiklinės cukraus, 3 šaukštų vandens, 1 šaukštelio kakavos miltelių. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas VILNIUS, paskiausiai įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sukrečiama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi. Glajus: užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant mažos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti "siūlai". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, paskui suberiama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.
Recepto istorija:
Nuostabus mano senelės paveldas. Gaminame kai lauke šalta, niuru ir norisi šilumos.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.