"Karališkas" varškės pyragas
Autorius: smiler
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Grietinė 0,5 stikl.
Kakava 3 valg. šaukšt.
Geriamoji soda 0,5 arbat. šaukštel.
Miltai 3 stikl.
Varškė 600 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 1 stikl.
Grietinė 2 valg. šaukšt.
Krakmolas 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS stambiai sutarkuoti. Sodą suplakti pusėje stiklinės grietinės ir supilti ant margarino. Suberti kakavą, miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi nelipti prie rankų ir būti tokia, kad galima būtų sutarkuoti. Tešlą padalinti į 2 dalis ir padėti porai valandų į šaldytuvą. Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, 2 šaukštus grietinės, 1 šaukštą krakmolo ir gerai išmaišyti. Nedidelę skardą iškloti kepimo popieriumi. Stambia trintuve sutarkuoti pusę tešlos, užpilti visą varškės masę ir sutarkuoti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Iškepus, viršų apibarstyti cukraus pudra. Iš keptuvės išimti tik atvėsusį.
Recepto istorija:
Savo artimųjų šiuo kepiniu jau nebestebinu, nes kepu jau labai seniai, bet iki šiol jis dar niekam nenusibodo, nes tikrai labai skanus ir nesudėtingas, o visi, paragavę pirmą kartą, aikčioja ir puola užsirašinėti receptą :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.