Spurgos
Autorius: Marytė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 4 valg. šaukšt.
Miltai 400 g
Pienas 2 stikl.
Kiaušiniai 2 vnt.
Mielės 30 g
Cukraus pudra 30 g
Druska pagal skonį
Cukrus 50 g
Varškė 50 g
Paruošimas:
Į pusę stiklinės pieno įberti truputį cukraus, sudėti mieles, viską sumaišyti ir palikti, kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus, su cukrumi ištrintą kiaušinį ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydytą margariną VILNIUS, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti pakilti. Kepti riebaluose. Iškepusias apibarstyti cukraus pudra.
Recepto istorija:
Užgavienių vaikystės patiekalas.
PANAŠŪS RECEPTAI