Alyvinių obuolių pyragas
Autorius: rasele
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Cinamonas pagal skonį
Cukrus 50 g
Grietinė 30 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 200 g
Obuoliai 6 vnt.
Paruošimas:
Ištirpinti margariną VILNIUS, palaukti kol atvės. Sudėti kiaušinių trynius, miltus ir išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki purumo. Kepimo miltelius "užgesinti" su grietine ir atsargiai maišant kartu su kiaušinių baltymais sudėti į jau paruoštą tešlą. Nulupti ir kubeliais supjaustyti obuolius. Apibarstyti cukrum ir cinamonu. Sudėti obuolius į tešlą ir išmaišyti. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val. 15 min.
Recepto istorija:
Vėlyvo pavasario patiekalas iš pat pirmųjų alyvinių obuolių. Paprastas bet mėgiamas šeimos ir draugų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.