Braškių tortas
Autorius: Saulėja
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Braškės 1 kg
Citrinos 2 vnt.
Cukrus 200 g
Grietinė 2 pakeliai
Kiaušiniai 8 vnt.
Miltai 150 g
Romas 2 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 200 g
Paruošimas:
Kremui reikės: 1 l tirštos grietinės, 200 g. cukraus, vanilinio cukraus, 1 citrinos sulčių, 1 kg. braškių. Sulaistymui reikės: 1 stiklinės stiprios bei saldžios arbatos, 1 citrinos sulčių, romo.
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant, išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant margarinu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min. vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų. Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys. Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė braškių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio). Tortas laikomas šaldytuve.
Recepto istorija:
Pavasarinis patiekas iš braškių, visada gaminu savo ir vaikų gimtadieniui.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.