Braškių tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Braškės 1 kg Citrinos 2 vnt. Cukrus 200 g Grietinė 2 pakeliai Kiaušiniai 8 vnt. Miltai 150 g Romas 2 arbat. šaukštel. Vanilinis cukrus 200 g
Paruošimas:
Kremui reikės: 1 l tirštos grietinės, 200 g. cukraus, vanilinio cukraus, 1 citrinos sulčių, 1 kg. braškių. Sulaistymui reikės: 1 stiklinės stiprios bei saldžios arbatos, 1 citrinos sulčių, romo.
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant, išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant margarinu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min. vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų. Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys. Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė braškių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio). Tortas laikomas šaldytuve.
Recepto istorija:
Pavasarinis patiekas iš braškių, visada gaminu savo ir vaikų gimtadieniui.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|