Lazanija
Autorius: Daina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Lazinijos lakštai 1 pakelis
Parmezano sūris 300 g
Svogūnas 1 vnt.
Didelė morka 1 vnt.
Česnakas 1 skilt.
Mėsos faršas 300 g
Grybai 200 g
Vynas 50 g
Pomidorų pasta 50 g
Miltai 50 g
Pienas 2 stikl.
Muskatas pagal skonį
Paruošimas:
Bolonese padažas gaminamas taip: keptuvėje margarine pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai . Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui, viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas margarinas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį margarino, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į orkaitę ir kepama apie 40 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Recepto istorija:
Puikus patiekalas vakarienei su draugais prie vyno taurės.
PANAŠŪS RECEPTAI