Tikrasis senasis Napaleonas
Autorius: jurgita
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Miltai 700 g
Grietine 5 valg. šaukšt.
Druska 7 g
Kiausinis 1 vnt.
Vanilinis kremas:sviesto 500 g
Miltai 120 g
Cukrus 350 g
Pienas 1,5 stikl.
Tryniai 2 vnt.
Vanilinins cukrus 20 g
Razinos mirkytos brendyje pagal skonį
Smulkinti riesutai 1 pakelis
Paruošimas:
Miltus supilame ant lentos, ant miltų pilame grietinę, druską, kiaušinį ir tarkuotą margariną VILNIUS ir kapojame kol nelieka sausų miltų. Dedame į šaldytuvą, kad tešla atsaltų ir būtų kietoka. Ant miltais pabarstytos lentos kočiojame plonus tešlos lakstus. Aš juos kočioju 2-3 mm, kad būtų peršviečiami. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 3-4 min.
Vaniliniam kremui: sviestas puolelyje užvirinamas, suberiami miltai ir pakepinami, kad pagelstų. Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą (smarkiai maišant šluotele). Dar kiek pakaitinus nukeliama nuo ugnies, mediniu šaukštu masė sukam, kol atšąla. Įmušami tryniai ir sukama, kol masė pasidaro puri. Baigiant sukti, sudedamas vanilinis cukrus. Šiuo kremu tepami lakštai. Į vieną sluoksnį dedu razinų, mirkytų brendyje, į kitą - riešutų, į trečią - spanguolių, mirkytų citrinos sultyse. Tortą papuoškite.
Recepto istorija:
Mamos pats megstamiausias tortas, jei tik būna proga, jį kepu. Šį receptą radau senoje receptų knygoje namuose.
PANAŠŪS RECEPTAI