Šokoladinis pyragas
Autorius: Amazonė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Juodas šokoladas 400 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 100 g
Miltai 200 g
Grietinėlė 100 ml
Paruošimas:
Sulaužyti šokoladą, suberti cukrų, sudėti margariną VILNIUS. 2 minutėms įdėti į mikrobangę. Tada išėmus iš mikrobangės, reikia kad masė šiek tiek atvėstų. Atskirti trynius nuo baltymo ir suplakti baltymus iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti kiaušinių trynius ir miltus, sudėti išsuktus baltymus ir atsargiai maišyti. Kepti pyragą orkaitėje 30-40 min. Glajui šokoladą susmulkinti, suberti į dubenį, įstatyti jį į puodą su vandeniu, maišydami kaitinkite, kol šokoladas išsilydys. Supilti grietinėlę, kai paviršius pradės garuoti įmaišyti vanilinio cukraus. Kai pyragas atvės, ant viršaus supilti glajų ir leisti šiek tiek sustingti. Skanaus.
Recepto istorija:
Pats mėgstamiausias vaikystės pyragas. Šiek tiek mano pačios patobulintas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.