Pyragas su vaisiais
Autorius: Ana
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 3,5 stikl.
Mielės 35 g
Pienas 1 stikl.
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Citrinos žievelė truputis
Konservuoti vaisiai 200 g
Razinos 100 g
Druska žiups.
Paruošimas:
Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaišykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai. Miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykite šiltai. Margariną VILNIUS sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę. Tešlą maišykite, kol neliks oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min.). Tada tešlą uždenkite ir dar palikite šiltai porai valandų pakilti. Sudėkite į tešlą vaisius, razinas, tarkuotą citriną ir išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepkite 40-50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Skanaus!
Recepto istorija:
Pyrago gaminimas užtrinka ilgai, tačiau jo skonis tiesiog legendinis, bet gali skanus gaminys atkeliavęs iš mano senelės.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.