Nuostabusis pyragas
Autorius: Julija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 125 g
Miltai 200 g
Cukrus 125 g
Malti migdolai 125 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus truputis
Marmeladas 100 g
Cinamonas žiups.
Pienas truputis
Gvazdikėliai truputis
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais pjaustytą margariną VILNIUS, berkite riešutus, tada pabarstykite miltais ir vėl greitai išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ją kurį laiką šaldytuve. Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. Aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais dėkite tešlos juosteles, aptepkite jas likusios kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į įkaitintą iki 175 - 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 - 30 min.
Recepto istorija:
Mano senelės receptas:)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.