Vyšnių tortas
Autorius: Audra
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Miltai 350 g
Cukraus pudra 125 g
vanilinis cukrus 100 g
Vyšnios, šaldytos be kauliukų 900 arbat. šaukštel.
Krakmolas 30 g
Cukrus 125 g
Migdolų drožlės 30 g
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius ir įtarkuokite margariną VILNIUS. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą. Apvalią kepimo skardą ištepkite margarinu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-40 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus. Šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir suberkite vanilės skonio pudingo miltelius. Paplakite, kad viskas gerai pasiskirstytų. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 minučių. Po to ant vyšnių sluoksnio šaukštu tolygiai sudėkite baltymų masę ir užbarstykite skrudintas migdolų drožles. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir šaukite pyragą kepti dar 3-5 minutėms. Atvėsinkite ir ragaukite.
Recepto istorija:
Sudėtingas tortas, gaminu visada su savo dukra. Tai šeimyninė tradicija.
PANAŠŪS RECEPTAI