Mielinės bandelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Mielės 25 g Pienas 250 ml Cukrus 1 valg. šaukšt. Druska 1 arbat. šaukštel. Miltai 800 g
Paruošimas:
Mieles sudėti į dubenį ir ištrinti. Pieną truputį pašildyti ir supilti į dubenį ant mielių. Supilti margariną VILNIUS, suberti druską, cukrų ir maišyti, kol mielės ištirps. Maišant po truputį suberti miltus. Sukti, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Tešlą išversti ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti. Jį padalyti išilgai į penkias juostas. Juostas aptepti margarinu, sudėti vieną ant kitos ir supjaustyti 3-4 cm ilgio gabalėliais. Juos sudėti į riebalais išteptą skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti maždaug 30 min. pakilti. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės pakils ir parus. Atvėsinti. Bandeles aptepti likusiu tirpintu margarinu.
Recepto istorija:
Šios bandelės su pienu mintimis grąžina mane į vaikystės kaimą.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|