Mėlynių keksiukai
Autorius: Janina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Medus 2 valg. šaukšt.
Vanilinas 1 arbat. šaukštel.
Pienas 100 ml
Šaldytos mėlynės 110 g
Paruošimas:
Įdėti popierinius keksiukų dėkliukus į kepimo formą. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Dideliame dubenyje plakikliu išplakti margariną VILNIUS, cukrų ir medų, kol masė taps lengva ir puri. Įdėti vanilino, įmušti kiaušinį ir vėl gerai viską plakti. Suberti pusę miltų, supilti pieną, suberti likusius miltus. Į tešlą suberti mėlynes. Išplaktą tešlą šaukštu dėti į keksiukų dėkliukus ir kepti maždaug 30 minučių, kol gražiai parus. Po 5 min. galima išimti keksiukus.
Recepto istorija:
Tiesiog gražu žiūrėti, kaip mano mama ir dukra kartu kepa šiuos keksiukus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.