Bandelės su obuoliais
Autorius: Rakelė
Ingredientai:
Druska 1/2 arbat. šaukštel.
Mielės 50 g
Pienas 0,5 l
Kiaušinis 2 vnt.
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 arbat. šaukštel.
Cukrus 200 g
Miltai 300 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Obuoliai 3 vnt.
Marcipanai 100 g
Varškė 100 g
Paruošimas:
Dubenyje sutrupinkite mieles. Pilkite pieną ir maišykite, kol jos ištirps. Įmaišykite kiaušinį, varškę, margariną VILNIUS, cukrų, druską. Pusėje miltų išmaišykite kepimo miltelius, suberkite į tą patį dubenį. Po to minkykite iš miltų tešlą, kol tešla atkibs nuo dubens kraštų. Uždenkite tešlą audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Sumaišykite maždaug obuolių gabaliukus su 1 valgomuoju šaukštu cukraus, cinamonu bei tarkuotais marcipanais. Kepkite rutuliukų forma apie 40 min. Aptepkite kiaušinių prieš baigiant kepti.
Recepto istorija:
Mano močiutės skanėstas, kuriuo lepindavo mane vasaromis. Šiek tiek mano patobulintas ;)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.