Trinta pievagrybių sriuba
Autorius: joli
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Bulvės 5 vnt.
Morkos 3 vnt.
Pievagrybiai 200 g
Krapai truputis
Svogūnai 2 vnt.
Šviežiai maltų pipirų mišinys truputis
Druska pagal skonį
Pienas 6 valg. šaukšt.
Grietinė arbat. šaukštel.
Daržovių sultinys 2 stikl.
Paruošimas:
Išlydome margariną VILNIUS, jame apkepame bulves, morkas, svogūnus, pievagrybius. Visus produktus dedame į verdantį daržovių sultinį. išverdame, nupilame dalį skysčio (į puodelį). Daržoves pertriname, pilame iki norimo tirštumo pieną ir sultinį, suberiame susmulkintus krapus, pipirus, galima įberti prieskoninių žolelių ir užviriname. Patiekiame su grietine ir paskrudinta balta duona.
Recepto istorija:
Ši sriuba į mano receptų knygelę atkeliavo tuomet, kai vaikai buvo maži ir jiems maistą riekėjo pertrinti. Anksčiau gamindavau jiems sriubytę be pievagrybių, dabar įdedu ir grybų, jiems labai patinka. O kad valgyti būtų smagiau, kiekvienam iš grietinės užrašau vardo pirmąją raidę.
PANAŠŪS RECEPTAI