Bulvių pyragas
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150-200 g
Miltai 4 stikl.
Kefyras 1 stikl.
Bulvės 8-10 vnt.
Lauro lapai 8-10 vnt.
Druska, pipirai pagal skonį
Svogūnai 3-4 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 1 vnt.
Paruošimas:
Iš miltų, kefyro, kiaušinio, kepimo miltelių ir pusės arbatinio šaukštelio druskos užminkome tešlą ir paliekame stovėti šaltai. Tuo metu ruošiame bulvių įdarą.
Vidutinio dydžio bulves nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais (kad bulvės greičiau iškeptų, aš jas labai trumpai pagarinu puode). Svogūną supjaustome griežinėliais. Sumaišome bulves su svogūnais, lauro lapais, druska ir pipirais. Galite įmaišyti maltų džiovintų baravykų, labai pagerina skonį, bet ir be jų skanu.
Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame i skardą, kad tešlos kraštai būtų iki skardos viršaus. Ant tešlos sudedame bulvių ruošinį. Ant bulvių išdėliojame plonais gabaliukais supjaustytą margariną VILNIUS. Ant viršaus dedame iškočiotą likusią tešlos dalį ir gražiai sujungiame su apatine. Aš tiesiog suvynioju kraštus "virvele". Pyrago viršų tolygiai subadykite šakute ir dėkite kepti į orkaitę 45-55 min. Orkaitę prieš tai įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kai pyragas iškepa, ji dar palaikau apie 10 min. šiltai po pagalve arba kailiniais. Valgome su grietine.
Recepto istorija:
Šį receptą gavau iš savo kaimynės. Nors bulvė ir laikoma prasčiokų maistu, bet šio pyrago skonis - fantastiškas. Juo galite drąsiai vaišinti ir išrankų maistui draugą. Tiesa, siūlyčiau neeksperimentuoti dedant sviestą vietoje margarino. Nežinau kodėl, bet su sviestu bulvės neįgauna tokio skonio, kokį suteikia margarinas. Vienintelis minusas, kad iškepus pyragą, dar reikia luktelti dešimt minučių, kol jis bus paslėptas po šiltais patalais, nes kvapas kuri jis skleidžia, labai sužadina apetitą. Skanaus.
PANAŠŪS RECEPTAI