Morkų tortas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Medus 100 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Tarkuotos morkos 250 g
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Varškė-kremui 360 g
Grietinėlė 200 g
Cukrus 100-150 g
Migdolų esencija 1/5 arbat. šaukštel.
Migdolų plokštelės 100 g
Paruošimas:
Suminkštintą margariną VILNIUS plakame iki purumo, supilame kiaušinių trynius, pašildytą medų ir plakame dar 5 min. Sudedame morkas, migdolų plokšteles (100 g), cinamoną ir viską išmaišome, tuomet išsijojame miltus su kepimo milteliais, permaišome. Plakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Supilame į torto formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Iškepusį pusgaminį ataušiname, perpjauname į tris dalis ir pertepame trintomis spanguolėmis ir varškės-grietinėlės kremu. Kremui varškę plakame su cukrumi, kol nelieka cukraus kristalų, tuomet pilame grietinėlę ir migdolų esenciją.
Recepto istorija:
Šį tortą visada gaminu rudenį, kai yra daug morkų. Rytais spaudžiame morkų sultis ir lieka daug morkų išspaudų. Vieną dieną pagailo išmesti morkų išspaudas ir sugalvojau kepti pyragą. Pertepiau spanguolių uogiene. Buvo skanu, tačiau greitai atsibodo, todėl sugalvojau dar pertepti kremu. Dabar gaminu tortą - tai nesudėtinga ir skanu. Pabandykite, tikrai patiks!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.