Farširuota lydeka
Autorius: JurgitaDan
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
Morkos 1 vnt.
Santa Maria žuvies priekskoniu 1 pagal skonį
Svogunų 2 vnt.
Galina blanka 0,5 vnt.
Aliejus 100 g
Lauro lapai 4 lapai
Pipirai 1 žiups.
Lydeka 1 vnt.
Kiaušinių 2 vnt.
Salotų 1 pund.
Pomidorų odelių 3 vnt.
Porų lapų 3 vnt.
Paruošimas:
Šviežiai lydekai atsargiai nulupti odą ir marinuoti porai val.
Marinatas: lydekos odą ištrinti smulkiais pipirais, sudėti lauro lapų, apipilti aliejumi ir ištrynus odą, palikti porai valandų.
Vėliau lydeką išvirti, atvėsinti, išrinkti kaulus ir sumalti su mėsmale. Išvirus morką, ją sutarkuoti su burokine tarka. Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti su sviestu.
Į sumaltą žuvį sudėti: sutarkuotą morką, pakepintus svogūnus, "Santa Marija" prieskonių (pagal skonį), puse kubelio "Galina blanka" sultinio ir įmušti 2 kiaušinius. Viską gerai išminkyti. Ant skardos patiesti kepimo popierių sudėti žuvies odą ir į ją sudėti paruoštą įdarą. Prikištą odą apipilti likusiu marinatu ir aliejumi.
Į Įkaitintą orkaitę įdėti įdarytą lydeką ir kepti apie 30min. 200 C karščio temperatūroje. Kai iškepsite žuvį, paruoškite pailgą lėkštę ir į ją sudėkite salotų lapų, papuoškite ir padėkite lydeką.
Gero apetito ir skanaus :)))
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas , nes jis yra gražus ir visiems labai skanus. Šį receptą sukūriau pati. Mėgstu juo nustebinti savo artimuosius ir svečius. Džiaugiuosi šiuo kepiniu, nes visi, kas jį ragavo buvo labai maloniai nustebinti ir pasakė, kad buvo tikrai skanu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.