Obuolių bombos
Autorius: zivile1984
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 225 g
Miltai 3 stikl.
Druska 1 žiups.
Šaltas vanduo 0.5 stikl.
Vidutinio dydžio obuoliai 8 vnt.
Rudasis cukrus 0.5 stikl.
Cinamonas 3 arbat. šaukštel.
Sviestas 50 g
Kiaušinis 1 vnt.
Paruošimas:
Į miltus supilkite druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabaliukais smulkintą margariną VILNIUS ir sumaišykite su miltais. Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite į vientisą masę. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite valandą šaldytuve. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tuomet sustumkite juos į vieną vietą taip, kad obuolys atrodytų lyg nepjaustytas. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 0,5 cm storio tešlos lakštą. Išpjaukite aštuonis 15x15 cm kvadratėlius. Į kiekvieno vidurį įdėkite po supjaustytą obuolį, apibarstykite cukrumi ir cinamonu, įdėkite gabalėlį sviesto. Tešlos kraštelius suimkite, pakelkite ir užspauskite. Iš tešlos likučių galite paruošti papuošimus, pavyzdžiui, lapelius. Suformuotus pyragėlius aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 20-25 minutes, kol gražiai parus. Patiekite šiltus su vaniliniais ledais. Skanaus!
Recepto istorija:
Savo šeimyną šiuo patiekalu dažnai mėgstu nustebinti, o obuolių bombos - tiesiog puikus pasirinkimas, norint nustebinti! Juos dar gardesnės su vaniliniais ledais.
PANAŠŪS RECEPTAI