Ryžiais įdaryti pomidorai
Autorius: zivile1984
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Pomidorai 8 vnt.
Ryžiai 150 g
Sūris 150 g
Vištienos sultinys 150 ml
Česnakas 2 skilt.
Petražolės 1 šak.
Maltos ciberžolės 0,5 arbat. šaukštel.
Džiovinti raudonėliai 1 žiups.
Pipirai 1 žiups.
Druska 0,5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Nuplauname pomidorus, nupjauname viršūnėles ir išskobiame minkštimą. Sukapojame petražoles ir česnaką. Pomidorų minkštimą, sumaišome su česnakais ir petražolėmis bei sudedame viską į įkaitintą keptuvę. Kepame apie 3-5 minutes. Tuomet suberiame ryžius, pilame sultinį, užbarstome ciberžolių, raudonėlių, pipirų, druskos ir troškiname, kol ryžiai bus beveik išvirę. Troškinį sumaišome su margarinu VILNIUS kepiniams. Sutarkuojame sūrį. Pomidorus įdarome paruošta mase, sudedame į margarinu išteptą formą. Apibarstome tarkuotu sūriu ir ciberžolėmis. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Šis patiekalas valgomas vienas, bet skanu ir su mėsyte. Skanaus!
Recepto istorija:
Kai mums pabosta mėsa, norisi kažko vegetariško. Svarbiausia tai, jog šį patiekalą skanu valgyti ne tik vieną, bet tai yra puikus garnyras prie mėsos.
PANAŠŪS RECEPTAI