Ryžiais įdaryti pomidorai
Autorius: zivile1984
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Pomidorai 8 vnt.
Ryžiai 150 g
Sūris 150 g
Vištienos sultinys 150 ml
Česnakas 2 skilt.
Petražolės 1 šak.
Maltos ciberžolės 0,5 arbat. šaukštel.
Džiovinti raudonėliai 1 žiups.
Pipirai 1 žiups.
Druska 0,5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Nuplauname pomidorus, nupjauname viršūnėles ir išskobiame minkštimą. Sukapojame petražoles ir česnaką. Pomidorų minkštimą, sumaišome su česnakais ir petražolėmis bei sudedame viską į įkaitintą keptuvę. Kepame apie 3-5 minutes. Tuomet suberiame ryžius, pilame sultinį, užbarstome ciberžolių, raudonėlių, pipirų, druskos ir troškiname, kol ryžiai bus beveik išvirę. Troškinį sumaišome su margarinu VILNIUS kepiniams. Sutarkuojame sūrį. Pomidorus įdarome paruošta mase, sudedame į margarinu išteptą formą. Apibarstome tarkuotu sūriu ir ciberžolėmis. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Šis patiekalas valgomas vienas, bet skanu ir su mėsyte. Skanaus!
Recepto istorija:
Kai mums pabosta mėsa, norisi kažko vegetariško. Svarbiausia tai, jog šį patiekalą skanu valgyti ne tik vieną, bet tai yra puikus garnyras prie mėsos.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.