Įdaryti obuoliai
Autorius: zivile1984
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Dideli obuoliai 5 vnt.
Vištienos filė 450 g
Grietinėlė 250 g
Druska 0.5 arbat. šaukštel.
Juodieji pipirai 1 žiups.
Džiovintas bazilikas 1 žiups.
Paruošimas:
Nedideliais kubeliais supjaustome vištienos file, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir palaikome. Per tą laiką pasiruošiame obuolius. Juos nusiplauname, nuvalome, nupjauname viršūnėlę ir išskobiame, kad liktų maždaug 0,5 cm storio sienelės. Keptuvėje ištirpiname margariną VILNIUS kepiniams, sudedame vištieną, šiek tiek pakepiname ir užpilame grietinėlę. Troškiname kol grietinėlė pradės tirštėti, tuomet sudedame druską ir pipirus pagal skonį. Paruoštą įdarą sudedame į obuolius. Pašauname į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę, kepame maždaug 40 min. Skanaus! Beje, vietoje grietinėlės galima paruošti pieno padažą. Ištirpiname šiek tiek margarino, jį sumaišome su 2 šauktais miltų ir supilame stiklinę pieno. Padažą pasūdome, įberiame pipirų ir kaitiname kol sutirštės.
Recepto istorija:
Obuoliai ir vištiena - labai skanus derinys. Jau vaikystėje mėgdavau keptą vištą su keptais obuoliais, tad šį kartą pabandžiau pagaminti atvirkštinį patiekalą, ne įdarytą vištą obuoliais, o įdarytą obuolį vištiena. Skonis - labai geras!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.