Migdoliniai sausainiai
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 125 g
Miltai 250 g
Cukrus 80 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanilinis cukrus 1 pak.
Druska žiups.
Sviestas 150 g
Smulkinti Migdolai ( arba lazdyno riešutai) 200 g
Medus 2 valg. šaukšt.
Miltai 1 valg. šaukšt.
Cukrus 150 g
Grietinėle (10 proc. riebumo) 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Iš pirmų 6 produktų užminkome tešlą (margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti burokų tarka). Gautą masę iškočioti ant kepimo popieriaus. Iškočiotą tešlą subadyti šakute ir padėti šaltai. Tuo tarpu išlydyti 150 g. sviesto, sudėti likusius ingredientus ir virti kol masė paruduos. Nuimti nuo viryklės ir leisti atšalti. Kadangi Lietuvoje neteko rasti skaldytų riešutų, tai aš perku sveikus migdolų branduolius, nuplikau juos verdančiu vandeniu, palaikau apie 5 min., kad lengvai nusiimtų luobelė ir susmulkinu su grūstuve arba kavamale). Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Ataušusią, bet ne šaltą, riešutų masę užtepti ant iškočiotos tešlos ir kepti apie 25 - 30 min. Leisti truputi atvėsti, kol tešla šilta supjaustyti norimo dydžio ir formos sausainukais.
Recepto istorija:
Šiuos sausainius išmokau gaminti iš dukros. Ji atsiuntė jų Šv. Kalėdų proga iš Vokietijos. Maniau, kad tai pirktiniai, nes buvo nerealiai skanūs. Pasirodo, ji sausainius kepė pati. Tada ir aš išbandžiau. Tik vietoje migdolų, dėjau lazdyno riešutus. Bėda viena- kartą paragavęs, negali sustot!
PANAŠŪS RECEPTAI