Alinukai
Autorius: Viktuke
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Alus 1 stikl.
Miltai 4 stikl.
Cukrus 0,5 stikl.
Paruošimas:
Išsijoti 3,5 stiklinės miltų, tada burokų tarka sutarkuoti margariną VILNIUS kepiniams, viską gerai išmaišyti, truputį pasūdyti, įpilti stiklinę atšaldyto alaus (0,2 l.). Užminkyti tešlą, jei tešla gaunasi truputi skystoka, įdėti likusius miltus. Tešla, neturi lipti prie rankų, bet neturi būti per kieta. Užminkytą tešlą įdedame 40 min. į šaldytuvą. Išimtą tešlą plonai iškočiojame. Pabarstome cukrumi ir pakočiojame, kad cukrus priliptų prie tešlos (galima paspausti delnu). Tada peiliu pjaustome įvairias formas (galima naudot ir spec. sausainių formas, bet tada reikia formuoti taip, kad neliktų tešlos likučių), jei peilis limpa prie tešlos, bakstelkite juo į miltus. Sudedame paruoštus sausainius į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame apie 20 - 25 min. 220 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta sausainių viršus. SKANAUS. Tikrai labai skanu :)
Recepto istorija:
Šiuos sausainius dar atsimenu iš vaikystės. Mama juos kepė.
PANAŠŪS RECEPTAI